h1

Benicadell Nevat

enero 9, 2010

Qué fantàstic matí em pasat al Benicadell, fred, vent, neu, em probat el material per la pròxima ascensió al Aneto (Ouuu yea, que be queda, eh? Aneto …) Ara soles estan les fotos i els videos que hem fet en el mobil però pronte posaré les de la càmara bona (si la trobe…). Vos dixe en una breu descripció de la serralada del Benicadell (Copiar i pegar, jeje). Au!

Ernest i Hugo al cim del Benicadell

La Serra de Benicadell és un sistema ben definit en l’estructura i la delimitació geogràfica. De relleu robust i vigorós és la Serra que serveix de frontera natural entre les comarques de la Vall d’Albaida al nord i el Comtat al sud, i constitueix el límit provincial entre les províncies d’Alacant i València, s’alça sobre un paisatge aclarit, entre les dilatades valls d’Albaida i el Comtat.

Ernest i Hugo pegant un mosset

Es tracta d’una Serra la mola destacada i allargada de la qual dibuixa una bella silueta recognoscible a grans distàncies, delineada per una prolongada i elegant cresteria de calcària grisenca que corona la seua cima. La seua orientació de ponent a orient i els seus abruptes vessants determinen una clara diferenciació climàtica. El vessant nord es caracteritza per ser fred, humit, de belles pinedes, on els núvols queden subjectes a les seues parets, cosa que li dóna un bell ambient d’alta muntanya.

Ernest i Hugo

La gran altitud que aconsegueix la Serra, amb els 1.104 metres del pic de Benicadell, retenen els vents freds i humits del nord, i produeixen una precipitació notablement superior en el vessant d’ombria. Este fet, unit a una menor insolació, comporta una major disponibilitat de recursos hídrics per a la vegetació. (FOTOS) (MES FOTOS) (MES VIDEOS)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: